• FI

Paola Suhonen viihtyy Asikkalassa

Paola Suhosella on vahvat juuret myös Päijät-Hämeessä

Paolan sielu lepää päijäthämäläisessä luonnossa

Vaikka Paola Suhonen on aito stadin friidu, hänellä on vahvat juuret myös Päijät-Hämeessä.
– Vanhemmat rakensivat mökin Asikkalaan vuonna 1987 ja siitä asti koko perhe on oleskellut siellä niin paljon kuin mahdollista.
Suhonen on pyörinyt paljon myös Lahdessa, sillä hänen isällään oli lähes 40 vuotta Lahdessa yritys nimeltään Farmariteollisuus Oy.
– Minulla on pitkäaikaisia ihmissuhteita Päijät-Hämeessä, ja Ivana Helsingissäkin on tällä hetkellä lahtelainen tuotantopäällikkö.

Vääksyssä Paolan lempipaikkoja mökin lisäksi ovat Vääksyn kanava ja erikoiskauppa Wanhat Unelmat.
– Molemmissa on käytävä ainakin kerran kesässä.

Paola kertoo, että kaupunkilaistytön sielu lepää Vääksyn metsissä ja sen järvimaisemissa. – Kesällä vaeltelen luonnossa, syksyllä sienestetään. Pyrimme oleilemaan Vääksyssä myös talvisin, ja silloinkin luonto on tärkeässä roolissa. Kesäisin mökillä vietetään yhdessä juhannukset, viikonloput mahdollisuuksien mukaan, ja joka kesä pyrin olemaan Vääksyssä ainakin yhden kerran kaksi viikkoa yhtäjaksoisesti. Sieluni lepää Päijät-Hämeen luonnossa.

Hän kertoo ostaneensa Wanhoista Unelmista antiikkisen kameran, jolla voi kuvata ihan oikealle vanhanaikaiselle filmille. Paola Suhonen on kaiken muun ohella myös valokuvaaja ja elokuvatekijä.
– Kuvaamisesta olen suorittanut jopa maisterintutkinnon Los Angelesissa vuonna 2012.

Inspiraationsa Paola Suhonen ammentaa reissaamisesta ja seikkailemisesta. Tämä haastattelukin tehtiin skypen avulla hänen ollessa kuukauden reissulla New Yorkissa.
– Haluan kerätä elämyksiä, kohdata ihmiset heidän omassa elinpiirissään ja sulautua vieraitten kulttuurien elinpiiriin.

Suhonen kertoo, että hänellä on vilkas mielikuvitus, alitajunta, joka toimii, ja vahva pään sisäinen maailma.
– Tekemiseni ovat aina olleet henkilökohtaisia näkemyksiä, trendeistä en juurikaan piittaa.

Tänä vuonna on käynnissä muun muassa Hotelli Presidentin hotellihuoneiden sisustaminen, uuden lastensairaalan vaatteiden suunnittelu ja Linnanmäen visuaalisen ilmeen luominen henkilökunnan asuista popparitötteröön.

Tiesitkö, että...

 
  • Paola Suhosen monipuolinen ansioluettelo on niin huikea, että tavista hirvittää. Parhaiten hänet tunnetaan vaatesuunnittelijana ja erityisesti Ivana Helsinki -vaatemerkistä, jonka hän perusti siskonsa Pirjo Suhosen kanssa vuonna 1998.

  • Lisäksi hän tekee musiikkia, elokuvia, musavideoita, sisustaa. Paola on voittanut aikanaan myös lumilautailun Suomen mestaruuden. Lisäksi hän on toiminut Yhdysvalloissa ilmestyvän Love Contemporary -rakkauslehden päätoimittajana. Vuonna 2015 hän julkaisi yhdessä sisarensa Pirjon kanssa lastenkirjan nimeltä Erikoiskoira Affe.

Teksti: Lacus Oy

Julkaistu: kesäkuussa 2016