• FI

Aki Samuli on maalainen kaupungissa

Eläinrakkaan Aki Samulin haaveena on oma maatila Päijät-Hämeen seudulla

Entinen tangokuningas on maalainen kaupungissa

Vuoden 2015 tangokuningas Aki Samulilla on unelma.
– Vielä kerran minulla on oma maatila jossain päin Päijät-Hämettä.
Aki valittiin kesällä 2015 harvinaisen yksimielisesti Suomen tangokuninkaaksi. Ei ihme, sillä hänellä on hämmentävän karismaattinen lauluääni, joka sai Helena Lindgrenin kyynelehtimään kisojen tuomaristossa.

Eläimiä suuresti rakastava Aki Samuli asuu tällä hetkellä paluumuuttajana omakotitalossa Lahden Nastolassa ja kertoo, että ympärillä asuu mukavia naapureita, jotka eivät hätkähtäneet Akin julkisuudesta.
Villähteellä sijaitsevassa omakotitalossa asuu Akin ohella kolme koiraa.
– Ratsuhevosista luovuin kuninkaaksi tulon jälkeen. Ennen kruunausta haaveilin myös lampaista, mutta onneksi en ehtinyt niitä hankkia ja hyvä niin. Olen saanut myös lahjaksi vasikan, mutta se on tällä hetkellä hoidossa muualla.

Vaikka Akin elämä muuttui vuoden aikana haipakaksi, rakkain paikka kodin ohella on edelleen Lahden satama, jossa sijaitsee myös entinen työpaikka.
– Olin päällikkönä Summer Up -tapahtumista tunnettujen Martin Mustosen ja Oskari Hakalan ravintoloissa. Lahden satama on minusta kuin ihmisten olohuone.

Elämä tangokuninkaana ja sen jälkeen keikkamuusikkona on ollut joka päivä yllättävää.
– Ajatella, ihmiset tulevat paikalle ihan minun takia ja sitäkin ihmettelen, että minut tunnistetaan vaikkapa Lapin huoltoasemilla.
Aki Samuli ei ole koskaan opiskellut musiikkia, mutta silti musiikki on kuulunut hänen elämäänsä pienestä pitäen.
– Musiikkiura alkoi pikkupoikana kinkereiltä, kun kuoronjohtaja pyysi lapsikuoroon.

Vuoden 2015 tangokuningas asuu Villähteellä maalaismaiseman keskellä, ja siellä henki kulkee. Kuitenkin Lahden kaupungin keskustaan on matkaa vain kahdeksan minuuttia. Hänen mielestään Lahden alueella on kulttuuritarjonta kohdallaan.
– Täällä kuulee sekä räppiä että runoa ja kaikkea siltä väliltä.

Parasta kaikesta on kuitenkin tuttu ympäristö ja mukavat ihmiset. Kaikki on kiinni itsestä. Täällä saa olla rauhassa jos haluaa. Minä kuitenkin tykkään siitä, kun tutut pysäyttävät kadulla ja kysellään kuulumisia puolin ja toisin.
– En viihdy kuntosaleilla, mutta tykkään asua maalla, josta kaupunkiin on lyhyt matka, kiteyttää Aki Samuli elämäänsä Lahdessa. Tulevaisuuden haaveissa odottaa sitten se maatila jossain päin Päijät-Hämettä.

Teksti: Lacus Oy

Julkaistu: kesäkuussa 2016, muokattu joulukuussa 2016