• EN

Ympäristöllä on merkitystä

Hyvä tarina ei synny sattumalta

Lahden seutu yllättää uudet tulokkaansa – myös yritysympäristöllään. Se on suomalaisen teollisuuden syntysijoja, josta ovat lähtöisin monet kansainvälisestikin tunnetut brändimme. Alueen yrityselämä onkin yksi Suomen monipuolisimmista. Monet yrityksistämme ovat perheomisteisia ja vahvasti alueeseen juurtuneita. Lahden seudulla työntekijä tai yrityksen sijaintipaikka ole vain lukuja viivan alla.

Tärkeimpiä työllistäjiä alueella ovat kone- ja laiteteollisuus, elintarvikeala, kalusteteollisuus sekä kauppa ja palveluala. Viime vuosina on syntynyt runsaasti mielenkiintoisia kasvuyrityksiä erityisesti ympäristöalalle sekä hyvinvointi- ja terveyssektorille. Julkisella sektorilla suurimmat työnantajat ovat Lahden kaupunki, jonka palveluksessa on noin 6500 työntekijää sekä Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, joka työllistää noin 4200 henkilöä.

Lettipitkot syntyvät Fazer Leipomossa Lahdessa käsipelillä

Fazer Leipomo leipoo leipää Suomessa neljällä paikkakunnalla, Lahti on yksi niistä. Näin on ollut jo vuodesta 1909 asti, jolloin Oululaisen Kotileipomo perustettiin Lahteen. Pitkoja on letitetty Lahdessa 55 vuotta. Tänä päivänä hyvin harvinaista käsityötä tekeviä letittäjiä työskentelee kerralla 15-20 henkilöä.
Fazer Leipomo leipoo leipää myös Ruotsissa, Baltiassa ja Venäjällä.

 

Tiesitkö, että...

Lahden seudulta on lähtöisin lukuisia menestyviä, kansainvälisillä markkinoilla toimivia perheyrityksiä: esimerkiksi kansainvälinen vaatetusyritys Luhta, hitsausalan globaali edelläkävijä Kemppi sekä maamme suurin kalustevalmistaja Isku.

Lahden seudulla muotoilu on geeneissä. Vuosittain Lahdesta lähtee lukuisia huippumuotoilijoita maailmalle. Alueen yrityksille muotoilun hyödyntäminen on arkipäivää monilla aloilla – hitsauslaitteista ja polttimiin!

Lahden seutu on jätteiden hyötykäytön ja kierrätyksen edelläkävijä. Lähes kaikki jätteet hyödynnetään, ja alueelle onkin kehittynyt yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä alan yrityskeskittymistä.

Lahden seudulla on Suomen merkittävin viljaklusteri. Esimerkiksi Hartwallin juomat, Fazerin Alku-puurot ja -myslit sekä Teerenpelin oluet ja viskit tehdään Lahdessa.

 

 


Tilaa löytyy uusille yrityksille ja rohkeille ideoille

lahtibusinessregion.fi