• FI

Ammatillinen peruskoulutus

Ammattia oppimaan

Ammatilliseen perustutkintoon johtavan koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille ammattitaidon saavuttamiseksi tarpeellisia tietoja ja taitoja sekä valmiuksia itsenäisen ammatin harjoittamiseen.

Koulutuskeskus Salpaus

Lähes kuusikymmentä tutkintoa

 

Liikuntakeskus Pajulahti

Tee liikunnasta ammatti.

 

Suomen Diakoniaopisto Lahden kampus

Opiskele sosiaali- ja terveysalan ammatteihin.

 

60 tutkinnon Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus on Lahden seudun monipuolisin ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos, jossa opiskelee noin 20 000 nuorta ja aikuista. Salpauksessa on nuorille valittavana lähes kuusikymmentä perustutkintoa, joihin haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa, kuten myös Salpauksen lukioon.

Aikuiskoulutuksena Koulutuskeskus Salpauksessa on tarjolla koulutusta lyhytkursseista erikoisammattitutkintoihin, monella ammatti- ja toimialalla. Ammattitaidon hankkiminen ja täydentäminen ei ole koskaan myöhäistä.

Yhteistyö yritysten kanssa on olennaine osa opiskelua: yhteistyötä tehdään noin 7800 työssäoppimispaikan kanssa.

Löydä omasi! Koulutuskeskus Salpaus

Liikuntakeskus Pajulahti

Liikuntakeskus Pajulahden Liikuntakeskus Pajulahden nuorisoasteen koulutuksena on tarjolla liikunnanohjauksen perustutkinto (180 osp) sekä urheilijoille suunnattu liikunnanohjauksen perustutkinto (180 osp), jonka opetussuunnitelma on laadittu tukemaan huipulle tähtäävän nuoren valmennusta.

Aikuiskoulutuksen opintolinjoja ovat monimuotokoulutuksena tarjottavat liikunnan ammattitutkinto LAT ja valmentajan ammattitutkinto VAT sekä hierojan ammattitutkinto HAT päiväopiskeluna.

Liikunnanohjauksen perustutkintoa voi opiskella myös oppisopimuskoulutuksena, tällöin opinnot koostuvat työnopetuksesta työpaikalla ja tietopuolisesta opetuksesta oppilaitoksessa sekä ohjatuista oppimis- ja etätehtävistä.

Pajulahden kautta voi hakeutua Averett yliopistoon (USA) suorittamaan Bachelor-tasoista liikunta-alan tutkintoa ja erikoistua esimerkiksi urheilujohtamiseen tai liikunnan opettamiseen. Korkeakoulututkinnon ensimmäinen vuosi sujuu perusopinnoissa Pajulahdessa jonka jälkeen opiskelija siirtyy Averettiin syventämään osaamistaan. Syksyllä 2016 aloitti neljäs vuosikurssi Averett yliopistoon valittuja.
Pajulahdessa voi opiskella yksittäisiä tutkinnon osia avoimen urheiluopiston tapaan. Syksyllä 2016 uutuutena täydennyskoulutukseen tuli tarjolle sertifioitu PT-koulutus joka on suunnattu LPT- tai LAT-tutkinnon jo suorittaneille.

Lahden diakonian instituutti

Lahden diakonian instituutti on mukavan lämminhenkinen ammattioppilaitos keskellä Lahden kaupunkia. Loistavan sijainnin lisäksi diakonian instituutti tarjoaa opiskelijoilleen laadukkaan ja käytännönläheisen ammattiopetuksen. Lahden diakonian instituutissa voi opiskella sosiaali- ja terveysalan sekä humanistisen- ja kasvatusalan ammatteihin.