• FI

Viihtyisä kasvukeskus

Kasvava hyvän elämän keskus

Lahti on noin 120 000 asukkaan kaupunki ja yli 200 000 asukkaan talousalueen keskus. Seudulla asuvien mielestä täällä on kompaktissa paketissa kaikki hyvän elämän ainekset: viihtyisä ja vihreä asuinympäristö, vilkas yrityselämä, monipuoliset opiskelumahdollisuudet, korkeatasoiset kulttuuri- ja liikuntapalvelut sekä monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Paluumuuttajien suosimalla Lahden seudulla väkimäärä kasvaa tasaisesti. Myös palveluihin ja väestön viihtyvyyteen satsataan vahvasti kaupungin ja yrityselämän taholta: pelkästään Lahden keskustassa on käynnissä noin 500 miljoonan euron investoinnit.

Pelkästään Lahden kaupungin keskustassa on käynnissä noin 500 miljoonan euron investoinnit.

 

Työtä tehdään vuodet 2017–2020

Lahden suunta -työssä yhdistetään uudella tavalla liikenteen ja maankäytön suunnittelu ja rakennetaan kestävää kaupunkia yhteistyössä eri osapuolten kanssa. Lahden suuntaan kuuluvat kaupungin yleiskaavan, kestävän kaupunkiliikkumisen ohjelman, ympäristöohjelman ja palveluohjelman.

 

Rakenna juuresi Hennaan Orimattilaan

Puutarhakaupungin tunnelma ja maaseudun luonnonrauha kotiovella. Ensimmäiset omakotitontit myynnissä. Paikallisjuna Z pysähtyy nyt myös Hennan juna-asemalla.

 

Ranta-Kartano Lahdessa

Ranta-Kartano sijaitsee Lahden ydinkeskustan ja Vesijärven välissä. Tavoitteena on rakentaa viihtyisä asuinalue, jonka läpi kulkee puistoreitti keskustasta Pikku-Vesijärven puistoon.

 

Elinvoimaa Hollolan kuntakeskukseen

Hankkeen tavoitteena on viihtyisämpi, tapahtumarikkaampi ja elinvoimaisempi kuntakeskus, jossa kaupankäynnin edellytyksiä on parannettu ja saatu sitä kautta vetovoimaisempi keskusta.