• FI

Sysmä

Sysmä - elävän maaseudun kunta

Sysmä on suuren Päijänteen, vahvan perinteen, runsaan vapaa-ajanasutuksen, kesäisen kulttuuritarjonnan ja elävän maaseudun kunta. Sysmä tunnetaan sahti- ja kartanopitäjänä, mutta myös kesänviettopaikkana ja kesäisten kulttuuritapahtumien, kuten Suvisoiton, tapahtumapaikkana.

Sysmä on nykyaikainen palvelukunta, jonka toiminta perustuu menneiden sukupolvien aineelliselle ja henkiselle kulttuuriperinnölle. Tämän päivän Sysmässä kunnalliset peruspalvelut ja yksityiset kaupalliset palvelut ovat vastaavan kokoisiin kuntiin verrattuna varsin kilpailukykyiset.

Sysmä sijaitsee Suomen toiseksi suurimman ja kaikkein syvimmän järven, Päijänteen rannalla, muita pienempiä järviä kunnassa on 167. Sysmässä sijaitsee myös osa Päijänteen kansallispuistoa, Päijätsalon saaressa. Kansallispuisto tarjoaa retkeilijöille ja vapaa-ajanviettäjille kauniiden maisemien lisäksi jyrkkiä kallioita, hiekkaisia harjuja, suojaisia laguuneja ja pieniä luotoja.

Sysmässä on erinoimaiset mahdollisuudet harrastaa monenlaista liikuntaa. Hiihtolatuja on 115 km, osa valaistuja, on tekojäärata, sisäliikuntahlli ja uimahalli. Urheiluseurat tarjoavat monenlaisia liikunnallisia aktiviteetteja. Salibandy on yksi suosituimmista lajeista.

Sysmän maisemaa kaunistavat myös vanhat historialliset kartanot ja hyvinhoidetut rusthollit.

Faktaa Sysmästä

Pinta-ala 666,2 km²
Vesialue 270,3 km²
Asukkaita 3 862
Yrityksiä noin 400

Lisää otsikko

Päiväkoti Kastelli ja Nuoramoisten ryhmäperhepäiväkoti

Nuoramoisten koulu (esiopetus ja alakoulu) sekä Sysmän yhtenäiskoulu ja lukio

Etäisyys Lahden keskustaan 70 km

Sysmän kunta, Valittulantie 5, 19700 Sysmä
p. 03 843 10 | kirjaamo (at) sysma.fi
www.sysma.fi