• FI

Padasjoki

Padasjoki - luonnonkaunis lomakunta

Padasjoki on luonnonkaunis lomakunta Päijänteen rannalla ja keskeinen satamakunta Lahden ja Jyväskylän välisellä vesireitillä, noin tunnin ajomatkan päässä Lahdesta pohjoiseen. Asukkaita Padasjoella on noin 3 000. Runsaat vesistöt tekevät Padasjoesta suositun mökkikunnan.

Vapaa-ajanvieton puitteet luovat luonto sekä monipuoliset liikuntapalvelut, mm. uimahalli, Tuomasvuoren maisematorni, kuntosali, tenniskenttä, liikuntasalit, lähiliikuntapaikat sekä vaellus- ja hiihtoreitit. Erityisen suosittuja ovat retket Päijänteen kansallispuiston saariin ympäri vuoden. Padasjoen kaunis ja kehittyvä satama-alue houkuttelee kuntalaiset, vapaa-ajanasukkaat ja veneilijät nauttimaan sataman palveluista ja puhtaasta järvivedestä.

Padasjoella on viihtyisiä omakotitontteja kirkonkylän lisäksi myös maaseutukylillä. Padasjoen kunta on pyrkinyt hankkimaan maata myös haja-asutusalueilta ja palstoittamaan ne myytäviksi yksityisten tonttien myyjien lisäksi. Tällä hetkellä kunnan omakotitontteja on myytävänä Maakeskessä ja Nyystölässä.

Faktaa Padasjoesta

Pinta-ala 732 km²
Vesialue 207 km²
Asukkaita 3 027
Yrityksiä noin 250

Majavan päiväkoti sekä perhepäivähoitoa

Kullasvuoren koulu 1-5 lk., Pappilanmäen koulu 6-9 lk. sekä Padasjoen lukio

Etäisyys Lahden keskustaan 50 km

Padasjoen kunta, Kellosalmentie 20, PL 35, 17501 Padasjoki
p. 03 552 911 | info(at)padasjoki.fi
www.padasjoki.fi