• FI

Orimattila

Orimattila - mukava maaseutukaupunki

Luonnonkaunis Orimattila on noin16 300 asukkaan vireä maaseutukaupunki Päijät-Hämeessä, vajaan tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Orimattila on kaunista maalaismaisemaa, jossa kulkija kohtaa hyvin hoidetut pellot, vehmaat metsät ja kalaisat järvet.

Orimattilassa on monipuolisia ja kohtuuhintaisia asuntoja niin keskustassa kuin haja-asutusalueella. Kolmasosa kuntalaisista asuu maaseutukylissä kunnan eri puolilla. Vapaa-ajan aktiviteetit ulottuvat myös kyliin. Teatterin, käsitöiden, moottoriurheilun, suunnistuksen ja Wellamo-opiston tarjonnasta on varaa valita. Löytyypä Orimattilasta myös agilityhalli koiraharrastajille ja parkoursali hurjapäille. Orimattilan Hevoskylässä sijaitseva kotieläinpuisto on vuodesta toiseen mieluinen vierailukohde.

Kaupungin moniin eri osiin on kaavoitettu omakotitaloalueita ja pk-yritysten teollisuusalueita. Uusi Hennan kaupunginosa rakentuu moottoritien ja oikoradan varteen Orimattilan länsiosassa. Z-junat aloittavat liikennöinnin Hennan asemalta vuonna 2017. Junamatka Orimattilasta Lahteen kestää 15 minuuttia ja Helsinkiin alle tunnin.

Ajattele! Sinunkin on mahdollista asua ekologisesti lähellä työtäsi ja samalla puhtaan luonnon äärellä – Orimattilassa.

Faktaa Orimattilasta

Pinta-ala 814 km²
Vesialue 29 km²
Asukkaita 16 225
Yrityksiä noin 1 000

7 päiväkotia

9 alakoulua, 1 yhtenäiskoulu, viestintäpainotteinen Erkko-lukio

Etäisyys Lahden keskustaan 23 km

Orimattilan kaupunki, Erkontie 9, PL 46, 16301 Orimattila
p. 03 888 111 | orimattilan.kaupunki (at) orimattila.fi
www.orimattila.fi