• FI

Hollola

Hollola - viihtyisä ja elinvoimainen

Hollolassa on hyvä asua. Kunta tarjoaa erilaisia asumisvaihtoehtoja joko maaseudun rauhassa, kyläyhteisöissä tai asutuskeskuksissa. Hämeenkosken liitoksen myötä asumisen vaihtoehdot ovat vielä lisääntyneet. Asukkaat arvostavat upeaa luontoa, erinomaisia harrastusmahdollisuuksia ja toimivia palveluja.

Hollola sijaitsee optimaalisella paikalla pääväylien risteyskohdassa, joten pendelöintimahdollisuudet ovat loistavat. Vireillä olevan kehätien rakentaminen alkaa 2018 ja tämä parantaa saavutettavuutta entisestään.

Hollolan kuntakeskuksessa on voimakkaan rakentamisen vaihe, jossa alueelle rakentuu uusia asuntoja ja liikepaikkoja. Keskusta-alueen viihtyisyyttä parantavat keskeisellä paikalla oleva toimintapuisto, jossa toimintaa vauvasta vaariin sekä skeittialue.

Vapaan oppimisympäristön koulut luovat lapsille ja nuorille edellytyksiä terveelliseen ja virikkeelliseen oppimiseen. Kunta panostaa senioreiden asumisviihtyisyyteen ja palvelujen saatavuuteen.

Messilän laskettelukeskus, huvivenesatama, golfkenttä ja leirintäalue sekä lukuisat hevosalan yrittäjät tarjoavat mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon. Vesijärvi ja muut vesistöt sekä Salpausselän harju luovat puitteet liikunta- ja luontoharrastuksille. Kulttuurin nälkäisille on taidenäyttelyitä, kesäteattereita ja tapahtumia ympäri vuoden.

Faktaa Hollolasta

Pinta-ala 730 km²
Vesialue 75 km²
Asukkaita 23 789
Yrityksiä noin 1 350

10 päiväkotia

8 alakoulua, 2 yhtenäiskoulua ja 1 erityiskoulu

Etäisyys Salpakankaan kuntakeskuksesta Lahden keskustaan 8 km

Hämeenkosken kunta (vuoteen 1995 Koski Hl) liittyi osaksi Hollolan kuntaa vuoden 2016 alusta. Hollolan kunnassa on tehty päätös että Hämeenkosken entisen kunnan aluetta kutsutaan Hämeenkosken pitäjäksi.

Hollolan kunta, Virastotie 3, PL 66, 15871 Hollola
p. 044 780 1357 | info (at) hollola.fi
www.hollola.fi