• FI

Asikkala

Asikkala - vireä järvimaisemien kunta

Asikkalan kunta on yhdistelmä rauhallista ympäristöä ja nykyaikaisia palveluita. Luonnonläheisen ja ihmisystävällisen kunnan kauniissa vesistömaisemissa viihtyvät niin vakituiset asukkaat kuin tuhannet vapaa-ajanasukkaatkin. Asikkala onkin yksi Suomen suosituimmista mökkikunnista. Myös matkailijat ovat lämpimästi tervetulleita.


Asikkalan kuntakeskus Vääksy, joka valittiin Suomen parhaaksi pieneksi kuntakeskukseksi, sijaitsee Vesijärven ja Päijänteen välissä. Maisemaa hallitsevat vesien lisäksi harjut, joista kahdeksan kilometriä pitkä Pulkkilanharju on upea nähtävyys. Asuminen Vääksyssä on pientalovalaista, luonnonläheistä ja väljää. Kesäasukkaita on jopa enemmän kuin vakinaisia asukkaita. Arkielämää helpottavat hyvin toimivat kunnalliset ja yksityiset palvelut.

Liikuntaa harrastava löytää oman paikkansa esimerkiksi rikkaassa luonnossa, täysmittaisella golfkentällä tai Vääksyn urheilukeskuksessa. Asikkalan kunta on julistautunut vuonna 2010 terveysliikuntakunnaksi. Kunnan omistamien liikuntatilojen käyttö on maksutonta kuntalaisille ja asikkalalaisille yrityksille ja rekisteröidyille yhdistyksille. Asikkalan kunnan ja Kanavagolf Vääksy Oy:n vuonna 2016 toteuttama Koko Asikkala golfaa -hanke saa jatkoa kesällä 2017 ja se mahdollistaa golfharrastuksen aloittamisen todella matalalla kynnyksellä.

Asikkalasta löytyy monipuoliset ja kattavat koulupalvelut lapsille ja nuorille. Vääksyn yhteiskoulu, jossa myös nuorisopalvelut toimivat sijaitsee Aurinkovuoren harjulla, eräällä Vääksyn kauneimmista paikoista. Koululta pääsee aivan takapihalta tutustumaan Asikkalan ainutlaatuiseen luontoon tai ihailemaan mahtavia maisemia. Harva koulu Suomessakaan sijaitsee paikalla, josta on näköalat kahdelle järvelle - Vesijärvelle ja Päijänteelle! Koulun piha-alue toimii lähiliikuntapaikkana ja koulu toimii oppimisympäristönä iltaisin kuntalaisille.

Faktoja Asikkalasta

Pinta-ala 756 km²
Vesialue 192 km²
Asukkaita 8 251
Yrityksiä noin 550

4 kunnallista päiväkotia sekä yksityinen englanninkielinen päiväkoti

5 alakoulua, Vääksyn yhteiskoulu (yläkoulu ja lukio, jossa ilmailulinja), lisäksi Koulutuskeskus Salpaus, luonnonvara-ala, Asikkala

Etäisyys Lahden keskustaan 25 km

Asikkalan kunta, Rusthollintie 2, PL 6, 17201 Vääksy
p. 03 888 111 | kirjaamo (at) asikkala.fi
www.asikkala.fi