• FI

Formulakuljettaja Valtteri Bottas
”Täällä on kaikki, mitä ihminen tarvitsee”

Nastolan Villähteeltä, joka on nykyisin osa Lahtea, kotoisin oleva Valtteri Bottas (27) elää tällä hetkellä unelmaansa. Pikkupojasta asti hän on haaveillut formulakuljettajan urasta ja nyt hän ajaa toisena kilpakuljettajana Formula 1 -sarjassa Mercedes-tallissa. Bottaksen mukaan hänen synnyinseudullaan on kaikki, mitä ihminen elämässä tarvitsee.

Bottaksen ura autourheilun parissa alkoi jo 6-vuotiaana, kun hän hyppäsi karting-auton rattiin. Formuloihin hän siirtyi vuonna 2010, kun pääsi Williamsin testikuljettajaksi.

Tämä haastattelu sovittiin Bottaksen agentin, Ville Ahtiaisen välityksellä. Ville kertoi Bottaksen soittavan keskiviikkona kello 13.30. Ja tasan sillä kellonlyömällä tämän jutun kirjoittajalle soitti miellyttävä nuori mies Monacosta.
– Elämä on tällä hetkellä kutakuinkin hektistä. Huomenna lähden Barcelonaan, jossa on viikonvaihteessa kisat, kertoi Bottas tuolloin.

”Minulle tärkeät paikat ovat järvi ja metsät, joiden helmassa mieli lepää.”

 

Villähde oli Bottaksen mukaan lapselle hyvä paikka asua ja elää.
– Sieltä löytyvät edelleen tutut kaverit, luonnon rauha, järvimaisemat ja metsät sekä mainiot liikuntamahdollisuudet. Totta kai synnyinseudulla on erityinen paikka sydämessäni. Nastolassa aistin edelleen sen saman fiiliksen minkä koin ennen muinoin lapsena, kertoo Valtteri.

Bottas avioitui viime syksynä kilpauimari Emilia Pikkaraisen kanssa. Heidän rakkaustarinansa alkoi vuonna 2010, kun he tapasivat toisensa Arto Nybergin keskusteluohjelmassa. Tällä hetkellä pariskunta asuu Monacossa, mutta Nastolaan on päästävä vähintään joka toinen kuukausi.

Formulakuljettaja on kaiken kaikkiaan kova urheilumies – niin aktiivisena liikunnan harrastajana kuin penkkiurheilijanakin. Bottaksen lajeja autourheilun lisäksi ovat hiihto, rullaluistelu, lenkkeily ja savikiekkoammunta.
– Nuorempana olin myös innokas jääkiekkoilija, mutta nyt pelaajan rooli on vaihtunut seuraajan osaan.

Urheilumies henkeen ja vereen

Bottas haluaa omalta osaltaan kannustaa ihmisiä liikkumaan. Sillä saralla yksi unelmien täyttymys on kotiseudulla elokuussa järjestettävä Duathlon-tapahtuma.
– Toivon totisesti, että mahdollisimman moni ottaa kutsuni vastaan. Kaikki mukaan, huvin vuoksi tai sitten totisella kilpailumielellä – kukin omalla tyylillään. Itse osallistun kilpasarjaan.

Formulakuljettajan elämä on hektistä ja alituista matkustamista ympäri maailmaa. Bottas kuvailee arkeaan yhdeksi hälinäksi ja hulinaksi, revitään suuntaan jos toiseenkin. Siksi sitäkin arvokkaampaa on omistaa paikka, missä voi rauhoittua.
– Minulle se paikka on Nastolassa sijaitseva vapaa-ajan asunto. Siellä tärkeät paikat ovat järvi ja metsät, joiden helmassa mieli lepää.

Formuloissa on vuodessa kaksi pitempää taukoa, joista toinen on jouluna ja toinen kesällä. Silloin Valtteri Bottas on taatusti synnyinseudullaan.

Bottas kertoo olevansa kiitollinen nykyisestä elämänvaiheesta.
– Joka päivä tiedostan, kuinka onnellinen saan olla. Silti on hyvä tietää, missä juuret ovat, ja sieltä löytyvät perhe ja muut läheiset ihmiset.

Tule Valtterin kanssa samalle viivalle!

 

Valtteri Bottas Duathlon Powered by Tunturi järjestetään 19.8.2018 Valtterin kotiseudulla Lahden Nastolassa. Duathlon kisataan Liikuntakeskus Pajulahden upeissa maastoissa kahdessa lajissa: maastojuoksussa ja maastopyöräilyssä.

Duathlonissa on sarjat miehille, naisille ja perheille. Miesten ja naisten matkat ovat viiden kilometrin juoksu, 20 kilometrin pyöräily ja kolmen kilometrin juoksu. Perhesarjaan voi osallistua 2-3 henkilön joukkueella, ja yhden on oltava 16 vuotta tai nuorempi. Perhesarjassa juoksuosuudet ovat kaksi kertaa 1,5 kilometriä ja maastopyöräily viisi kilometriä. Osallistumismaksu on 77 euroa, perhesarjan osallistumismaksu on 20 euroa. Tapahtuman tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Päivästä rakennetaan tapahtumarikas sekä katsojille että osallistujille. Katsojat voivat seurata kisaa maalialueella, Pajulahden isolla nurmikentällä sekä metsäreitin varrella. Duathlonin yhteistyökumppanit pitävät huolen, että jokaiselle riittää tekemistä ja kokemista päivän aikana.

- Jo parin vuoden ajan olen miettinyt omaa urheilutapahtumaa. Oma elämäntyylini on urheilullinen ja olen suuri urheilufani. Lajiksi valikoitui maastoduathlon ja kisapaikaksi halusin ehdottomasti kotipaikkani Nastolan, kertoo Valtteri Bottas.

Ota haaste vastaan: valtteribottasduathlon.com

Tekstit: Lacus Oy
Kuvat: Niki Soukkio
Julkaistu: 18.6.2017 | korjattu 10.4.2018 Valtteri Bottas Duathlon Powered by Tunturi -tapahtumatiedot 2018