• FI

Satoja avoimia työpaikkoja ja
3 muuta syytä tutustua tarkemmin Lahden seutuun

Tiesitkö, että Lahden seudulla on jatkuvasti avoinna lukuisia työpaikkoja ja uramahdollisuuksia eri alojen ammattilaisille? Tutustuimme yhteistyössä Lahden Seudun Kehitys LADECin kanssa seudulle muuttaneiden tarinoihin ja selvittimme, miksi seutuun kannattaa ehdottomasti tutustua tarkemmin.


Sadat avoimet työpaikat – ”täällä sain mielenkiintoisempia työtehtäviä”

Lahden seudulla on 10 000 yritystä, jotka työllistävät kymmeniä tuhansia ihmisiä – nytkin avoinna on satoja eri työpaikkoja eri aloilla. Yritysten lisäksi yksi iso työllistäjä alueella on julkinen sektori. Tiesitkö, että jo yksinään Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä tarjoaa työpaikan yli 7000 sosiaali- ja terveysalan ammattilaiselle?

”Täällä sain mielenkiintoisempia työtehtäviä.”

Ensimmäinen haastateltavani, Hanna Suurmunne työskenteleekin juuri Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymällä, tarkemmin sanottuna Päijät-Hämeen ensihoito- ja päivystyskeskuksessa Akuutti24:ssa ylilääkärinä. Hän muutti perheineen seudulle vuonna 2012 Turusta. "Yliopistopaikkakunnalla oli vaikeampaa saada vakituista virkaa, ja täällä sain myös mielekkäämmän työnkuvan.”

Suurmunne viihtyy päivystyksen vaihtuvien tilanteiden parissa. ”Tämä on tosi hyvä työpaikka, täällä on aktiivisia, reippaita ihmisiä ja sellainen kehittämisen meininki. Tämä on iso alue, ja täällä on myös uusille osaajille jatkuvasti töitä tarjolla, niin sijaisuuksia kuin virkoja.”

Vapaa-aika ei kulu ruuhkissa istumiseen – ja pääkaupunkiseudulle pääsee tarvittaessa nopeasti
Yksi alueen valttikorteista edullisen asumisen ohella toimiva liikenne. ”Täällä ei kulu aikaa ruuhkissa istumiseen. Töihin ja töistä kotiin pääsee nopeasti, vaikka työmatka olisikin pidempi”, Suurmunne kertoo.

 

 

"Töitä löytyi täältä Lahdesta."

Toinen haastateltavani, projektiostajana SOE Busproduction Finland Oy:lla työskentelevä Kimmo Kurppa on kohtuullisen tuore lahtelainen – hän muutti seudulle töiden perässä elokuussa 2016.
”Työskentelin aiemmin vastaavissa tehtävissä eri yrityksessä Raisiossa, mutta kun työtilanne siellä muuttui heikommaksi, päätin alkaa etsimään uutta työtä, joka löytyi sitten täältä Lahdesta. Pidän nykyisestä työstäni ja työpaikastani todella paljon, ja uskon, että jään tänne Lahteen töihin nyt pysyvästi."

 

 

Molemmat haastateltavat listaavat Lahden seudun etuihin myös sen hyvän sijainnin muihin kaupunkeihin nähden. ”Täältä on hyvät moottoritieyhteydet eri puolille Suomea, mikä on todella hyvä asia”, Kurppa kiittelee. Suurmunne on samaa mieltä: ”Mieheni on töissä Helsingissä ja hänen työmatkansa sujuu täältä käsin helposti. Helsinkiin menee junalla 47 minuuttia. Lentokentälle autolla noin tunti. Myös esimerkiksi Tampereelle pääsee autolla noin puolessatoista tunnissa.” Seutu sopii täten hyvin asuinpaikaksi myös esimerkiksi pääkaupunkiseudulla työskentelevälle. Miksi sitten muuttaa esimerkiksi pääkaupunkiseudulta Lahden seudulle? Annetaan haastateltavien kertoa.

Hulppeaa asumista edullisesti – ”kodin saa järvinäköalalla”

Pyydän Suurmunnea kuvailemaan Lahden seutua asuinpaikkana. ”Täällä on hirveän mukava asua. Seutu on hyvin rauhallista – lapsilla kivat leikkipaikat ja hyvät harrastusmahdollisuudet”, hän vastaa. Suurmunne hehkuttaa myös seudun luonnonläheisyyttä. ”Luonto on täällä läsnä ja alue on muutenkin todella kaunista.”

Yksi seudun ehdottomista valteista on asumisen edullisuus. ”Monesta paikasta saa kodin vaikka järvinäköalalla, jos haluaa. Asuminen on täällä paljon edullisempaa kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla”, Suurmunne kiittelee. Myös Kurppa hehkuttaa seudun edullisia asumiskustannuksia. ”Minulla on täällä huippukämppä: iso saunallinen yksiö, jonka neliöhinta on halvempi kuin mitä Raisiossa sijaitsevassa aiemmassa asunnossani.”

Sopivan kokoisessa kaupungissa riittää tekemistä

”Lahti on urheilullinen kaupunki ja täällä on paljon erilaisia aktiviteetteja, riippuen siitä mikä itseä kiinnostaa”, kertoo Suurmunne. ”Käymme perheen kanssa usein uimassa; täällä on monia uimahalleja. Vierumäki ja Messilän laskettelukeskus ovat tässä lähellä. Lisäksi täällä on paljon kuntosaleja, joogasaleja, kiipeilyseiniä ja paljon muuta. Myös lapsille on tarjolla paljon erilaisia liikuntamahdollisuuksia.”

Kurppa seuraa aktiivisesti urheilua ja Lahti oli hänelle aiemmin tuttu lähinnä juuri sen kautta. ”Hyppyrimäet, Pelicans ja jalkapallo, lähinnä niistä oli kaupunki tuttu ennen tänne muuttoa. Nyt urheilua tulee seurattua kotona, ja olen käynyt parissa lätkämatsissa täälläkin.”

Hanna Suurmunne kehuu myös Lahden ravintola- ja tapahtumakulttuuria. ”Täältä löytyy muun muassa vuoden ravintolaksikin valittu Roux. Myös Casseli ja Taivaanranta ovat hyviä, ja Hello Diner Burgerista saa hyvät hampurilaiset.”, hän listaa. ”Kesällä on ravintolalaivoja ja erilaisia tapahtumia. Niin ja Sibeliustalossa tulee käytyä keikoilla ja konserteissa ympäri vuoden.”

Ennen Lahteen muuttoaan Suurmunteella oli kuva Lahdesta pienenä aktiivisena kaupunkina, ja tällaiseksi se on hänen mukaansa osoittautunutkin. Hän suosittelee Lahtea asuinpaikkana muille mielellään. ”Lahden seutu on hyvä paikka lapsiperheelle. Tämä on sopivan kokoinen kaupunki, jossa kaikki on lähellä.”

Teksti Aino-Kaarina Salonen
Duunitori

Julkaistu 12.1.2017