• FI

Lifestyle teemana koti

Missä koti, siellä sydän

 

ESS Koti

 

Uudistalot pitää pian rakentaa lähes nollaenergiataloiksi – asiantuntija ei näe homeriskiä, kun rakennetaan oikein

23.03.2018

Sähköenergiaa voidaan kerätä esimerkiksi aurinkopaneelein, lämpöä taas tuottaa puulla.

Vihreää pääsiäiseksi – kolme vaihtoehtoa raiheinän tilalle

22.03.2018

Rairuoholle on vaihtoehtoja. Esimerkiksi vehnänoraat kestävät vedessä hyvinä jopa viikonkin.

Kiukaiden takuuehdot voivat yllättää: takuu raukeaa, jos kiviä ei vaihda vähintään vuoden välein

21.03.2018

Kiukaanvalmistajien takuuehdot voivat yllättää saunojan ikävästi kiukaan rikkoontuessa ennen aikojaan. Valmistaja voi ehtojen mukaan kieltäytyä korvaamasta kiuasta, jos asiakas ei pysty osoittamaan esimerkiksi ostokuitin perusteella vaihtaneensa kiuaskivet vähintään vuoden välein.

Onko sinunkin saunankiukaassasi tämä turvariski? Yllättävän yleistä Suomessa

19.03.2018

Yllättävän monessa suomalaisessa saunassa piilee odottamaton vaara, joka liittyy saunankiukaisiin. Pelastustarkastuksia tekevät asiantuntijat ovat havainneet, että varsin  useaan kiukaaseen on ladottu liian vähän kiuaskiviä.

Amppeli muutti mummolasta kaikkien ikkunoihin – piti sitten modernista tai hempeästä tyylistä, kaikille löytyy sopiva

16.03.2018

Erilaiset amppelit ovat tehneet näyttävän paluun, ja vaihtoehtoja riittää niin romanttisen kuin modernin tyylin ystäville.

Miten persoonallisuus näkyy kodin sisustuksessa?

16.03.2018

Lukkari-Nymanin mukaan on ihmisiä, jotka haluavat ilmaista itseään sisustuksella. Toinen asia, minkä hän on LKV:n työssään huomannut, on se, että ihmisestä ei voi päälle päin arvata, minkälaisessa kodissa hän asuu.

Omakotitalossa omistajalla raskas vastuu pihan kunnosta

09.03.2018

Omakotitalon pihalle tulee joskus vieraita ihmisiä. Millainen vastuu omakotitalon omistajalla on pihalle kutsumatta tulevien hyvinvoinnista, Suomen Omakotiliiton lainopillisten asioiden asiantuntija, laamanni ja asianajaja Harri Kontturi?

Moderni savupirtti yhdistelee perinnerakentamista ja tehdasmaisuutta

09.03.2018

Osb-levyä on käytetty katon pohjana ja räystäissä.

Rakkaudesta eläimiin tai maisemaan – kevään kuoseilla on oma tarinansa

09.03.2018

Marimekon tunnetuimpiin suunnittelijoihin lukeutuva, jo edesmennyt Maija Isola katseli kerran pieniruutuista ikkunaa, jonka edessä oli poimuilla oleva verho.

Kolme yhteistä taloa 10 vuodessa – kun muut käyvät etelänmatkoilla, lahtelaispariskunta rakentaa omakotitaloja

09.03.2018

Vuonna 2016 valmistunut, avaimet käteen -periaatteella rakennettu omakotitalo Lahden Kunnaksessa on jo pariskunnan kolmas yhteinen.

Kalkkimaalit myyvät Lahdessa "itse itseään" – somessa rustiikkisen näköisten sisustusmaalien harrastajia on yli 25 000

09.03.2018

Mattapintaiset kalkkimaalit ovat vesiohenteisia sisustusmaaleja, joita käytetään esimerkiksi kalusteiden ja jopa sisäseinien maalaamiseen.

Älä hukuta tai näivetä – viisi vinkkiä, miten pidät huonekasvit hengissä

09.03.2018

Suomalaiskoteihin hankitaan enemmän kasveja kuin aikoihin. Tuoreen kyselyn mukaan joka toisella suomalaisella on kotonaan ainakin muutamia huonekasveja ja lähes puolet haluaisi niitä lisää.

Kesän vuokramökkejä varataan jo, ensimmäisenä menevät keskihintaiset perhekohteet

08.03.2018

Jos mielit kesäviikoksi mieleisellesi vuokramökille, alkaa olla aika toimia. Vuokramökkejä välittävän Lomarenkaan toimitusjohtaja Juha-Pekka Olkkola kertoo, että keskihintaiset perhekohteet menevät ensimmäisinä.

Mistä syntyvät hyvät löylyt ja kuinka kiuasta pitää huoltaa – kysyimme ammattilaisilta

08.03.2018

Sauna on suomalaisten suuri rakkaus. Suomen Saunaseuran mukaan Suomessa on tällä hetkellä noin 3,2 miljoonaa saunaa. Saunan sydän on hyvä kiuas. Kysyimme kiuasammattilaisilta, millaiset kiukaat ovat nyt muodikkaita ja miten kiukaasta pidetään huolta.

Putkiremontti tulossa, menetelmä haussa – lue erilaisten vaihtoehtojen plussat ja miinukset

07.03.2018

Keskikokoinen kerrostaloyhtiö teetti vuosituhannen alussa viemäriremontin, jossa vanhat putket pinnoitettiin. Nyt samainen yhtiö kamppailee vuoto-ongelmien kanssa ja aikoo aloittaa niin sanotun perinteisen putkiremontin, jossa putket vaihdetaan uusiin.

Pientalon rakentaja, älä tyydy mutu-päätöksiin – lue lahtelaisen asiantuntijan vinkit

07.03.2018

Lahtelainen rakennusarkkitehti Kari Parikka tuntee suomalaiset pientalonrakentajat. Reilun 30 vuoden aikana hän on suunnitellut Lahden seudulle yli 300 taloa.

"Emme osaisi olla yhtään isommassa enää" – pariskunta pakeni hometta ja asuu nyt kissoineen uudessa 25 neliön hirsimökissä

02.03.2018

Puiden keskeltä pilkistää musta kuutio. Ihan heti ei uskoisi, että siellä asutaan. Pieni hirsimökki on ollut Riikka Keurulaisen ja Janne Outisen koti helmikuun alusta lähtien.

Näin tanssinopettajapariskunta mahtuu tanssimaan 25 neliön hirsimökissään - katso video

02.03.2018

Pariskunta Riikka Keurulainen ja Janne Outinen muuttivat helmikuun alussa asumaan 25 neliön kotoiseen hirrestä rakennettuun minikotiin.

Lukijat kertoivat talviasumisesta kerrostaloissa: osa pitää takkia päällä sisällä, osa tuskailee kuumuuden kanssa

25.02.2018

Lämpötila vaihtelee talvella hurjasti. Ikkunoiden vieressä vetää, makuuhuoneessa niin paljon, että ikkunaan viereen yöksi asetettu lämpömittari näytti aamulla hädin tuskin nollaa.

Valtaosa kerrostaloista lämmitetään väärin - "perusasiat lyöty laimin"

25.02.2018

Taloyhtiöiden lämmitysjärjestelmän säädöissä on Suomessa selkeitä puutteita. Motivan energiatehokkuuden asiantuntija Harri Heinaro pitää mahdollisena, että lämmitysjärjestelmän säädöt ovat pielessä jopa kolmessa neljästä kerrostalosta.