• FI

Lifestyle teemana koti

Missä koti, siellä sydän

 

ESS Koti

 

Maljakot eivät riitä juhliin, mikä neuvoksi? Vinkkejä lahjakukkien asetteluun

18.05.2018

Tämän vuoden trendimaljakot ovat värillistä lasia, kertovat kukkakauppiaat Tea Pulkkinen ja Satu Hellström. Muodoissa ja pinnoissa on usein jotain tavallisesta poikkeavaa, esimerkiksi epäsymmetrisyyttä, kuvioita tai röpelöä. Väreissä vaihtelevat vihreän, violetin ja kuparin sävyt. Myös keraamiset, käsin tehdyn oloiset maljakot tekevät tuloaan Suomeen.

Aurinkoinen sää käynnisti vilkkaan kesäkukkakaupan, pirteät värit suosiossa – "Jos odottaa kesäkuulle, jää vaille joitakin kukkia"

12.05.2018

Nyt on kyllä lähtenyt ihan kaikki liikkeelle hyötykasvien taimista ja mausteyrteistä lähtien.

Koskenniemet vaalivat satavuotiasta kotiaan – sysmäläinen torppa on suurentunut ja pienentynyt eri aikakausina

11.05.2018

Kun muuttaa yli satavuotiaaseen taloon, on kunnioitettava sen henkeä. Tätä mieltä Laura ja Mika Koskenniemikin ovat. He muuttivat tähän vanhasta torpasta rakennettuun taloon vajaat kaksi vuotta sitten.

Uutta käyttöä ihanille vanhoille tavaroille – sukset hyllyksi, vuoka valaisimeksi

11.05.2018

Mitä tehdä isoisän puusuksille, joilla ei enää hiihdetä kilpaa mutta joita ei halua heittää pois? Entä kakkuvuoalle, jonka pinnoite on kärsinyt niin, ettei siinä arvaa enää leivonnaisia paistaa?

Vaaleanpunainen koti? Omaa lempiväriä kannattaa kokeilla rohkeasti

08.05.2018

Minun kylpyhuoneeni on kuningattaren kylpyhuone: vaaleanpunaista, ruusuja ja pitsijuttuja.

Raikasta kylpyhuone helposti ja edullisesti

08.05.2018

Voit myös maalata kellastuneen katon ja kaapinovet — ja jopa laatat.

Asukkaat saivat Rakokivessä kirjeen, jollaista moni ei saa Suomessa ikinä - "Ei ole mitään mieltä, kun tuommoinen lappu tulee"

06.05.2018

Lahden Nastolan Vasaratie 2–4:n asukkaat saivat kirjeen, jollaista moni suomalainen ei saa koskaan elämänsä aikana: ”kerrostalot puretaan ja tilalle rakennetaan kaksi uutta asuinkerrostaloa.”

Leikkimökki on monen lapsiperheen suosikki – Juvosen lasten kesäkotielämään kuuluu hiekkakakkujen leipomista ja yöretkiä

04.05.2018

Pieni, valkoinen postilaatikko, somasti laskostetut verhot ja kaunis ovikyltti toivottavat vieraat tervetulleiksi Essi, 7, ja Jesse Juvosen, 4, ikiomaan kesäkotiin.

Yleisimmät maalajit tunnetaan, mutta hieta ja hiesu ovat kotipuutarhurille usein vieraita

28.04.2018

Harrastelijapuutarhurin on hyödyllistä tietää, millaisesta maa-aineksesta kodin maaperä koostuu. Keuda Saaren kartanon puutarhatuotannon kouluttaja Maikki Peltola arvelee, että saven tai hiekan kaltaiset yleisimmät maalajit tunnetaan melko hyvin. Toista on esimerkiksi hiedan tai hiesun kohdalla.

Tiistaikin voi olla sunnuntai – vaatesuunnittelijan ja taiteilijan talossa on aina vapaapäivän fiilistä

28.04.2018

Rauhaisa heinolalainen asuinalue. Iso vanha omakotitalo. Portinpielessä opastaulu. Siinä lukee ytimekkäästi: ”Su”. Tervetuloa, sanoo vaatesuunnittelija Susan Vatanen, joka odottaa portaiden yläpäässä.

Nypi, lannoita ja kastele, ellei taivas tee sitä puolestasi

27.04.2018

Kesäkukkasesonki ei ole vielä alkanut, mutta kasvihuoneissa ollaan jo lähtötelineissä. Nopeimmat kesäkukat availevat kukkiaan vihjailevasti, mutta kasvihuoneiden vallitseva väri on vielä hetken aikaa vihreä. Aivan pian alkaa vimmattu pyrähdys, ensin kasvussa ja sitten myynnissä.

Potagerissa yhdistellään syötävää ja silmänruokaa – lue kahdeksan faktaa

27.04.2018

Potagerissa eli koristeellisessa keittiöpuutarhassa yhdistellään luovasti vihanneksia, yrttejä, kukkia ja kauniita näkymiä. Kauniin oman potagerin Kemiönsaareen perustanut puutarhuri Gunilla Törnroos on yhteistyössä Heidi Haapalahden ja Teija Tuiskun kanssa tehnyt kirjan, jossa annetaan vinkkejä potageriin Suomen olosuhteissa.

Tiedossa jo yli satavuotias: nyt etsitään vanhoja kotimaisia pelargoneja ja niiden tarinoita

26.04.2018

Jos kuvittelit, että pelargoniharrastus on hiipumaan päin, erehdyit. Jalopelargonien kasvattaja Tiina Niittynen Rinkin puutarhalta Loimaalta toteaa asian olevan päinvastoin.

Hiljainen tammikuu lähettää remonttimiehen reissuun

26.04.2018

Radio SuomiPop soi taustalla, kun Arto Suomalainen kokoaa uutta saunaa rivitalokaksion saneerauskohteessa lähellä Heinolan keskustaa.

Sovitko remontista kotimyyjän kanssa? Myös palvelun saa peruuttaa

26.04.2018

Kotimyynnistä ostettujen tuotteiden ja palveluiden peruuttamisoikeus aiheuttaa joskus hämminkiä. Kotimyynnillä tarkoitetaan tilannetta, jossa kauppias tulee ovelle tarjoamaan tuotetta tai vaikka palvelua kuten remontteja tai pihan kunnostuksia.

Isot ikkunat kasvattavat lämpökuormaa

26.04.2018

Harvoin tulee ajatelleeksi, että hyvällä aurinkosuojauksella on mukavuuden lisäksi vaikutusta myös rakennuksen energian kulutukseen.

Tässä kaupassa kaikki on kaupan ja palaset loksahtavat kohdalleen

20.04.2018

Viitisen viikkoa auki ollut sisustuskahvila Wanha Justiina Lahden Karjalankadun alkupäässä on juuri sellainen paikka, mistä moni unelmoi. Että olisi sellainen kahvila, jossa itse leipoisi, ja sitten siellä myytäisiin kaikkea ihanaa.

Kaipaako seinä uutta ilmettä? kokoa kirpparitaulut ja vanhat valokuvat kollaasiksi

20.04.2018

Jos joku kodin tylsä seinä kaipaa uudistusta, taulukollaasi on hyvä vaihtoehto.

Sisusta vanerilla – se taipuu kodin kauniiksi ja hauskoiksi esineiksi

20.04.2018

Vaneri on omiaan skandinaaviseen, vaaleaan ja selkeään sisustamistyyliin.

Vihdoin lasten leikkipyssyjen kaaos järjestykseen!

20.04.2018