• FI

Kärkölä

Kärkölä - tervetuloa kotiin

Kärkölä on vireä ja kehittyvä noin 5 000 asukkaan kunta Helsingin metropolialueen kupeessa. Kunnan sijainti maakunnan eteläosassa on erinomainen. Kärkölän kuntakeskuksesta Järvelästä ajaa Lahteen puolessa tunnissa ja pääkaupunkiseudulle vajaassa tunnissa. Taajamajunavuorot takaavat yhteydet sekä pohjoiseen että etelään. Junalla pääsee useita kertoja päivässä Lahteen 15 minuutissa ja Riihimäelle 19 minuutissa.


Kärkölässä on merkittävä mekaanisen puunjalostuksen keskittymä ja toisaalta kunnasta löytyy elinvoimaista maataloutta. Keskellä viljavaa maaseutua on ainutlaatuinen englantilaistyylinen maisemapuisto, Huovilan puisto, jonka insinööri Carl Constantin Collin perusti 1800-luvun lopulla.

Kärkölän kuntakeskuksessa, Järvelässä, sijaitsevat kunnantoimisto, uimahalli, terveyskeskus sekä päivittäistavarakaupat, muut liikeyritykset sekä elokuvateatteri. Kärkölässä on monipuolista rakennusainetuotantoa ja hyvin varustettu rautakauppa omakotirakentajia palvelemassa. Kunnan suurin työnantaja Koskisen Oy on myös yksi Päijät-Hämeen suurimmista.

Faktaa Kärkölästä

Pinta-ala 259 km²
Vesialue 3 km²
Asukkaita 4 545
Yrityksiä noin 280

Lisää otsikko

1 päiväkoti

Yhtenäiskoulu, kaksi toimipistettä - Vuokkoharju 1-4 lk., Opintie 5-9 lk.

Etäisyys Lahden keskustaan 25 km

Kärkölän kunta, Virkatie 1, 16600 Järvelä
p. 044 770 2200 | karkolan.kunta(at)karkola.fi
www.karkola.fi